Toimitus- ja maksuehdot

Nämä ehdot ovat voimassa ainoastaan tämän verkkokaupan kautta tehdyissä tilauksissa.

Pidätämme oikeuden muuttaa toimitus- ja maksuehtoja.

Viimeinen tarkistus tehty 1.9.2023

 

TOIMITUSTAVAT

Tuotteet toimitetaan pääsääntöisesti Postin tai Kaukokiidon palveluita käyttäen.

Emme toimita tilauksia posti- tai bussiennakolla.

Tuotteet voi myös noutaa Originator Oy:n toimipisteiltä. Asiakkaalle ilmoitetaan tekstiviestillä tai sähköpostiviestillä, kun tilaus on noudettavissa.

 

TOIMITUSTAVAT- JA KULUT

Emme peri toimituskuluja yli 100 €:n tilauksista. (Pois lukien Originatorin Lahden varastosta toimitettavat tynnyrit ja IBC-kontit)

Nouto toimipaikoiltamme 0 €. Toimipaikkamme sijaitsevat Lahdessa, Hyvinkäällä ja Hämeenlinnassa.

Kuljetusrinki 0 €. Kuljetusrinki palvelee asiakkaitamme Originator Oy:n toimipisteiden välisellä reitillä. Reitti kulkee vakioreittiä arkipäivisin tiettyyn kellonaikaan. Tarkemmat tiedot Oriringistä löydät Toimitustavat-osiosta.

Paketit:

Posti Express 9 21,90 € (vain yritysasiakkaat)

Posti Express 14 16,90 € (vain yritysasiakkaat)

Postipaketti Postin toimipisteisiin 9,90 €

Postipaketti Postin pakettiautomaattiin 9,90 €

Lavarahti:

Posti Rahti 19,90 €

Kaukokiito 19,90 €

Tehdastoimitukset:

Tehdastoimituksella tilatut tuotteet toimitetaan suoraan tehtaalta, jolloin tilaukselle lisätään automaattisesti tehdastoimituskulut.

 

Asiakas saa itse valita saatavilla olevan toimitustavan tilauksen vahvistamisen yhteydessä.

Toimituskulut sisältävät arvonlisäveron 24 %.

Pidätämme oikeuden tehdä muutoksia lähetysten toimitustapoihin, jos katsomme muutoksen olevan välttämätöntä toimituksen varmistamisen suhteen. Toimitustapamuutoksista olemme yhteydessä asiakkaaseen.

 

TOIMITUSAIKA

Varastossa olevat tuotteet lähetetään varastostamme 1 arkipäivän kuluessa, kun maksuehdot täyttyvät. Tuotteen kohdalla on merkintä, jos tuote on väliaikaisesti loppu varastosta tai toimitusaika poikkeaa varastotuotteen toimitusajasta. Otamme aina yhteyttä asiakkaaseen, jos toimitusaika pitenee vielä ilmoitetusta ajasta.

 

TILAUKSEN NOUTAMATTA JÄTTÄMINEN

Asiakas saa ilmoituksen tilauksella annettuun sähköpostiin, kun tilaus on otettu kuljetukseen. Postilla tai Kaukokiidolla lähetetystä toimituksesta asiakas saa lähetyksestä muodostuneen seurantakoodin. Asiakas vastaa antamiensa tietojen oikeellisuudesta.

Asiakas vastaa lähetyksestä aiheutuvista kuluista, jos paketti joudutaan toimittamaan hänelle uudelleen.

Asiakas vastaa myös Originator Oy:n Lahden varastoon palautuneen paketin aiheuttamasta mahdollisista kuluista kauppiaalle. Jos tuote palautuu kauppiaalle ja asiakas peruu samalla kaupan, voidaan asiakasta velvoittaa maksamaan kauppiaalle korvausta tarkoituksenmukaisesti aiheutetusta taloudellisesta tappiosta. Tällöin tulkitaan, että asiakkaalla ei ole ollut aikomustakaan lunastaa tilaustaan. (Palautusoikeus - Kilpailu ja kuluttajavirasto)

 

KUN SAAT TILAUKSESI

Tarkista tilaus heti ja ilmoita mahdollisista poikkeamista välittömästi tai viimeistään 7 vuorokauden kuluessa. Suosittelemme jättämään ilmoituksen sähköpostilla varaosat.lahti@originator.fi, jotta ilmoitus on kirjallinen tai soittamalla puhelinnumeroon 044 510 4410.

 

VAIHTO- JA PALAUTUSEHDOT

Kaikilla tuotteilla on Suomen kuluttajansuojalain mukainen 14 päivän vaihto- ja palautusoikeus. Vaihto- ja palautusoikeus koskee vain ehjässä alkuperäispakkauksessa olevia käyttämättömiä ja myyntikelpoisia tuotteita. Sähkö- ja elektroniikkatuotteiden ja pneumatiikkaventtiilien palautuksista tulee sopia ennen palautusta. Tilauksen palauttamisesta on tehtävä ilmoitus sähköpostilla osoitteeseen varaosat.lahti@originator.fi.

Liitä palautuksen mukaan seuraavat tiedot:

  • tilausnumero
  • tuotteet, jotka palautuvat
  • tilauksen päivämäärä / vastaanottopäivä
  • nimesi
  • osoitteesi
  • puhelinnumerosi

Palautusosoite:

Originator Oy

Paanakatu 2

15150 Lahti

 

TAKUUEHDOT

Takuu määräytyy valmistajan määrittelemien takuuehtojen mukaisesti ja koskee takuuaikana ilmeneviä aine- ja valmistusvirheitä. Ilmoita mahdollisesta takuusta välittömästi tai viimeistään 7 vuorokauden kuluessa. Suosittelemme jättämään ilmoituksen sähköpostilla varaosat.lahti@originator.fi, jotta ilmoitus on kirjallinen tai soittamalla 044 510 4410.

 

MAKSUEHDOT

 

Paytrail

Maksunvälityspalvelun toteuttajana ja maksupalveluntarjoajana toimii Paytrail Oyj (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Paytrail Oyj näkyy maksun saajana tiliotteella tai korttilaskulla ja välittää maksun kauppiaalle. Paytrail Oyj:llä on maksulaitoksen toimilupa. Reklamaatiotapauksissa pyydämme ottamaan ensisijaisesti yhteyttä tuotteen toimittajaan.


Paytrail Oyj, y-tunnus: 2122839-7
Innova 2
Lutakonaukio 7
40100 Jyväskylä
paytrail.com/kuluttaja/tietoa-maksamisesta

 

LASKU

Asiakkaan vastuu

Asiakas vastaa kaikista ostoista, jotka se on ostanut Myyjän toimipaikoilta laskuun. Asiakkaan edustajan on vaadittaessa todistettava, että hänellä on oikeus ostaa tuotteita Asiakkaan laskuun. Myyjä on kuitenkin velvollinen tarkastamaan oikeuden ainoastaan niissä tapauksissa, joissa on epäiltävissä väärinkäytöksiä eikä edustaja tiedä Asiakkaan laskutustunnusta. Tarkistamme uusien Asiakkaidemme luottotiedot.

Sähköinen laskutus

Kaikki Originator Oy:n laskut lähetään pääsääntöisesti verkkolaskuina. Mikäli verkkolaskutus ei ole mahdollista, laskut lähetetään sähköposti- tai paperilaskuina. Jokaiseen laskuun lisätään kulloinkin voimassa oleva laskutuslisä. Sähköiseen laskutukseen vaadittavat tiedot:

  • Y-tunnus
  • Verkkolaskuosoite
  • Operaattori
  • Välittäjätunnus

Maksuehto

Oletuksena laskujen maksuehto on seitsemän (7) tai neljätoista (14) vuorokautta netto laskun päiväyksestä. Suoritus on tehtävä laskussa mainitulle Myyjän tilille. Laskua maksettaessa on käytettävä laskussa olevaa viitenumeroa. Reklamaatio laskusta tai sen perusteena olevasta palvelusta on tehtävä seitsemässä (7) vuorokaudessa laskun päiväyksestä lukien

Viivästyskorko ja perintäkulut

Myyjällä on oikeus periä viivästyneestä maksusuorituksesta korkolain mukaista viivästyskorkoa. Asiakas on velvollinen suorittamaan Myyjälle viivästyneen suorituksen perimisestä aiheutuvat kulut täysimääräisesti.

Laskutuslisä ja muistutusmaksu

Asiakas maksaa Myyjän voimassa olevan laskutuslisän 2 € sis. alv 24 % (päivitetty 1.4.2022) sekä suorituksen viivästymisen vuoksi lähetettävästä muistutuskirjeestä perittävän muistutusmaksun.